Кој е Јигит од серијата Бегалка? Колку години има? (ФОТО) - Tvserijali - Soprevod

Кој е Јигит од серијата Бегалка? Колку години има? (ФОТО)

Демир Биринџи е сакан од публиката поради неговата глума во ТВ серијата Бегалка. Па кој е Демир Биринџи (Јигит)? Колку години има и од каде е? Еве за вас составивме краток опис на животот на Демир.


Малата ѕвезда од ТВ серијата Бегалка, која се снимаше во Црното Море, а во режисерското столче ја продуцираше мајсторот Осман Синав, а секоја епизода со нетрпение се чекаше и ги соборуваше рекордите на рејтинг, Демир Биринџи импресионира со ликот на ‘Yiğit’. Па кој е Демир, кој со оваа симпатија освојува срца? Како ја започна својата актерска кариера? Еве ги сите детали што треба да ги знаете.

Единаесетгодишниот Демир, кој е роден во 2012 година во областа Вакфикебир во ТРабзон, се уште го продолжува своето образование во приватно училиште во Трабзон. Таткото на Демир е дизајнерот на ентериер Намик Еркен, а неговата мајка е Озлем Еркен. Професијата на неговата мајка е професорка по физичко.

Познатата приказна за Демир, кој досега не бил вклучен во ниту еден друг проект и кој првпат се појави пред камера со ТВ серијата Бегалка, е следна. Деми ја започна оваа серија по препорака на Метин Акташ, поранешниот голман на Трабзонспор. Откако сопствената ќерка на поранешниот голман Метин Акташ, Дила, ќе го игра ликот на „Балим“ во серијата, тој дозна дека бара мал машки актер во серијата и му дал совет на својот близок пријател, таткото на Демир, Намик да си ја проба среќата. По оваа препорака, Прво семејство го носи 6-годишниот Демир на пробните снимања. Демир, кој ја доби благодарноста на тимот со својот талент во снимањето,и така беше вклучен во тимот на Осман Синав.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *