Ритамот на срцето – Дознајте повеќе за оваа убава серија! Зашто Ејлул сака да биде доктор? - Tvserijali - Soprevod

Ритамот на срцето – Дознајте повеќе за оваа убава серија! Зашто Ејлул сака да биде доктор?

Ејлул (Ојку Карајел) е тежок насилник во училиште со агресивен карактер и секогаш запаѓа во неволја. По смртта на нејзината мајка, таа започнува да живее заедно со нејзиниот татко и маќеата. Таа не може да најде сочувство од нејзините родители и поради оваа причина го покажува својот гнев преку создавање неволји. Таа има многу лузни од нејзиното детство и го држи срцето затворено од другите луѓе.


Ејлул е бунтовната 18-годишна средношколка која сменила многу училишта. Нејзиниот живот целосно се менува откако поради тепачка е исфрлена од последното училиште. На тој ден, таткото на Ејлул ја избрка од куќата и ја остава на баба и која живее во мал град Мармарис во егејскиот регион во Турција.

Ејлул наоѓа сочувство од нејзината баба и почнува да биде среќна што живее во овој мал град. Таа целосно се менува по средбата со нејзиниот учител Али (Гокхан Алкан). Али, всушност, е успешен лекар во Истанбул и не се знае зошто е и учител во овој мал град.

Али е како принц шармантен за секоја девојка во средно училиште. Тој е извонредна личност која допира нечиј живот и менува сè. Тој особено се грижи за учениците кои се проблематични во училиштето. Ејлул е еден од студентите за кои Али особено се грижи. Али го спасува Ејлул од работ на карпа и ја претвора од беспомошен гангстер во сочувствителен лекар.
Ејлул има за цел да стане доктор како што нејзината баба отсекогаш сакала. Меѓутоа, пред да ја исполни својата цел, нејзината баба умира при едноставна операција. Ејлул сака да докаже дали некој е виновен за нејзината смрт.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *