Нова казна за серијата Неверство - Tvserijali - Soprevod

Нова казна за серијата Неверство

Турската серија Неверство од самиот почеток на емитувањето е предмет на многу дискусии и размислувања. Поточно, од првиот трејлер и најава, серијата со големо внимание ја гледа јавноста, но и државниот цензор. РТУК го следи секој кадар, секоја секунда од серијата и дополнително го анализира со оглед на големиот број прилози кои се добиваат, а се поврзани со акцијата на Неверство. …

Турската серија Неверство од самиот почеток на емитувањето е предмет на многу дискусии и размислувања.

Поточно, од првиот трејлер и најава, серијата со големо внимание ја гледа јавноста, но и државниот цензор. РТУК го следи секој кадар, секоја секунда од серијата и дополнително го анализира со оглед на големиот број прилози кои се добиваат, а се поврзани со акцијата на Неверство.

Стигна уште една казна за оваа серија. Сега Канал Д на кој се емитува серијата доби парична казна. Како причина се наведува прикажувањето на вонбрачните врски како нешто сосема нормално. Во соопштението се наведува дека казната што ја изрече РТУК на каналот Д е од административен карактер, без дополнителни објаснувања. Останува да видиме дали тоа ќе влијае на понатамошниот развој на серијата, и заплетот во неа.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *