Која е Гулфем од серијата Забранета Љубов? Колку години има? - Tvserijali - Soprevod

Која е Гулфем од серијата Забранета Љубов? Колку години има?

Гулфем, најстарото дете на Малик беј, е и убава и богата. Но, таа е доволно храбра да се откаже од се за својата љубов. Таа е тврдоглава и доволно силна да му се спротивстави на својот татко. Таа е искрена и паметна, дури и ако одвреме-навреме се лути на некои нејзини расипани навики. Гулфем, кој ќе се заљуби во Давуд, на почетокот го мрази него. Затоа што е навикнат да стои пред сите, особено пред луѓето на татко му и да ги извршува неговите наредби. Иако изгледа дека го мрази тоа, Ѓулфем со текот на времето почнува да се восхитува на Давуд.


Родена е на 14 октомври 1992 година во Анкара. Таа е најстарото дете во семејство со две деца. Театарот го запознала на осум години играјќи детски претстави во курсевите на општина Мамак. Почнала да свири виолина на десетгодишна возраст под водство на нејзината мајка. Во 2011 година, таа беше примена на одделот за меѓународни односи на Универзитетот Билкент со полустипендија. Во 2014 година го направи својот прв професионален чекор во актерството со својот прв проект „Diriliş Ertuğrul“. Таа во 2018 година се прости од ликот на „Халиме Хатун“, на кој му даде живот во 116 епизоди. Дирилиш Ертугрул го гледаа милијарди луѓе ширум светот. Есра Билгич долго време ја задржа својата позиција на листите на ИМДБ. Нејзиниот успех во проектот му овозможи на Билгич да добива рекламни понуди од меѓународни брендови.

Во ноември 2018 година, таа замина во Англија да студира драма и глас на Кралската академија за драмска уметност, една од најпрестижните уметнички училишта во светот. По шестмесечниот тренинг во Лондон, таа се врати во Турција. Во 2019 година ја сподели главната улога во 41 епизода во ТВ серијата „Рамо“ снимена во Адана, во продукција на БКМ. Во 2021 година, со рекламите што ги снимаше, почна да го претставува Молпед, еден од успешните брендови на Турција, во странство. Учествувала во многу проекти за општествена одговорност во Турција. Билгич е студент во трета година на Правниот факултет на државниот универзитет. Таа го продолжува своето образование по пијано кое го започна во 2018 година.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *