Кој е Азиз од новата серија Сведок на судбината, од каде е, колку години има? (ФОТО) - Tvserijali - Soprevod

Кој е Азиз од новата серија Сведок на судбината, од каде е, колку години има? (ФОТО)

Кој е актерот кој го толкува ликот на Азиз во серијата Сведок на судбината, од каде е, колку години има? Познатиот актер Кадир Догулу, кој повторно дојде на дневен ред со серијата Сведок на судбината, колку години има, во кои продукции досега се појавуваше?


Актерот кој го толкува ликот на Азиз е Кадир Догулу.
Па, од каде по потекло е Кадир Догулу, колку години има, во кои продукции се појавуваше претходно?

Кадир Догулу е по потекло од Мерсин. Тој има 41 години. Неговото главно занимање е актерството.
Еве ја биографијата на Кадир Доглу:
Кадир Догулу, чие вистинско име е Абдулкадир, е роден на 19 април 1982 година во Мерсин. Кадир Догулу е во брак со Неслихан Атаѓул. Кадир Догулу, кој животот го започна како дете на многудетно семејство во Мерсин, почна да работи на само 10 години. Кадир Догулу, кој работи на различни работни места, во интервју изјави дека некои луѓе сакале да го понижуваат нарекувајќи го „Келнер“ бидејќи работел како келнер.

Актерската кариера на Кадир Догулу започнува во 2010 година. Тој играше една од главните улоги во ТВ серијата Küçük Sırlar, која првпат започна на Канал Д во 2010 година, а потоа се емитуваше на ТВ Стар.
Пред тоа, тој учествуваше во спотот за песната Ромео на Ханде Јенер.
Потоа, во следната телевизиска сезона ја играше главната улога во серијата Пис Једили, напишана од Гани Мујде, која се емитуваше на Шоу ТВ. Сепак, тој ја напушти серијата и ја играше улогата на Мацит во ТВ серијата Фатих Харбије, која започна на FOX, а потоа се емитуваше на ТВ шоу. Тој ја играше улогата на Гокан во ТВ серијата Севдам Алабора, која започна на ATV во февруари 2015 година.

Тој го играше Мехмет Гирај Хан во ТВ серијата Величенствениот век Косем, која започна да се емитува на ТВ Стар во ноември 2015 година. Во 2016 година ја играше улогата на „Алпер“ во ТВ серијата „Кажи ми да сакам“, која се емитуваше на ТВ Фокс.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *