Која е Фидан, актерката што ја игра главната улога во серијата Траги од Минатото? - Tvserijali - Soprevod

Која е Фидан, актерката што ја игра главната улога во серијата Траги од Минатото?

Која е Фидан, актерката што ја игра главната улога во серијата Траги од Минатото?


Хазал Адијаман, која глумеше во ТВ серии како Величествениот век, Кираз Мевсими и Ханим Којлу, се враќа на екраните со дневната серија Траги од Минатото. Која е Хазал Адијаман, која дојде до израз со новата серија, колку години има, а почна да се пребарува и продукциите во кои учествуваше Хазал Адијаман. За оние кои се прашуваат, можете да ги најдете сите одговори овде:

Родена во 1994 година, Хазал Адијаман првпат стана позната со рекламите на брендот за дезодоранси по нејзината обука за глума.
Таа за прв пат се појави на телевизија со Величествениот век, кој беше објавен во 2013 година.
Потоа, таа доби големо признание глумејќи во дневните ТВ серии Aşkın Bedeli и Bir Yusuf Masalı.

Во 2014 година го играше ликот на Арзу во Кираз Мевсими, во кој глумеа имиња како Озге Гурел, Серкан Чајоглу, Нилпери Шахинкаја.
По појавувањето во ТВ серијата Hanım Köylü за 13 епизоди во 2016 година Истата година почна да ја глуми Еце Озтуна во ТВ серијата Дениз, а оваа авантура траеше цели 2 години.

Во 2018 година, таа започна да го толкува ликот Дерин во ТВ серијата Бизим Хикаје, во која беа успешни имиња како Хазал Каја, Бурак Дениз и Реха Озџан.
По финалето на серијата, таа повторно се сретна со публиката со ликот на принцезата Аделфа во ТВ серијата Курулуш Осман.Убавата актерка, повторно се појави пред публиката со Јалниз Курт, откако се појави во 5 епизоди од ТВ серијата наречена Далечна Градска приказна, и моментално ја толкува улогата на Фидан во дневната серијата Траги од минатото.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *