Дознајте повеќе за ликот на ДИЛА од Малите сонца? Која е таа? Колку години има? - Tvserijali - Soprevod

Дознајте повеќе за ликот на ДИЛА од Малите сонца? Која е таа? Колку години има?

Тугче Ачикгоз се појавува пред своите фанови со ликот на Дила во ТВ серијата Малите сонца. Актерката е роден во Анкара, а по актерското образование за прв пат се појави во ТВ серијата Бизим Евин Халери. Ачикгоз го зазема своето место на екранот со ТВ серијата наречена Малите сонца. Која е Тугче Ачикгоз, од каде е, колку години има?


Тугче Ачикгоз ќе ја фасцинира публиката со улогата на Дила во новиот проект на АТВ екраните, ТВ серијата Малите сонца. Актерката е родена во 1993 година, а образованието го завршил на Универзитетот Кадир Хас. Еве го животот на Тугче Ачикгоз…

Ачикгоз е родена на 10 февруари 1993 година во Анкара. Дипломирала на анадолското средно училиште Картал Дога и Универзитетот Кадир Хас, отсек глума. Ачикгоз, која исто така се обучила во Одделението за образование за деца и млади на Градските театри на општина Истанбул, работи како асистент во истата единица. Актерката работи и како радио водител.

Тугче Ачикгоз, која учествуваше и на театарски сцени, за прв пат се појави пред камера во 2005 година за филмовите Алатурка и Татко ми се врати.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *