Која е Зерин од хит серијата Малите Сонца? Колку година има таа? Дознајте повеќе … - Tvserijali - Soprevod

Која е Зерин од хит серијата Малите Сонца? Колку година има таа? Дознајте повеќе …

Убавата актерка Џансу Сенем студирала на Универзитетот Билги во Истанбул и Уметничката куќа Академи 35Бучук.
Џансу Сенем се појави во ТВ серијата Кадин во 2018 година, во ТВ серијата Пајитахт Абдулхамид во 2019 година и неодамна во ТВ серијата Муџизе Доктор во 2020 година.


Џансу Сенем, родена во Истанбул на 2 Август 1990 година, поради работата на татко и живееше во Истанбул, Коња, Малатија, Мерсин и повторно во Истанбул. Убавата актерка Џансу Сенем, која доби театарска обука на сцената Алтан Еркекли во Мерсин, исто така напорно работеше на универзитетскиот испит за да се врати во Истанбул и да студира на конзерваториумот. Таа беше примена на одделот за англиска деловна администрација на Универзитетот Билги со стипендија за 100% успех.

Актерката, која го истражувала истиот образовен факултет на конзерваториумот и добила обука од многу вредни имиња, особено Јилдиз Кентер, во театарот „Кентер“ додека студирала на универзитетот, а потоа го продолжила своето образование „Меѓународен бизнис“ на Европскиот универзитет Виадрина во Германија.
Кога се вратила во Турција, актерката добила обука за актерство кај Вахиде Перчин и многу други вредни имиња на Академи 35 Бучук, а потоа учествувала во неодамнешните проекти како што се Алев: Мал и Хулја, Марашли, Муџизе Доктор, Пајитахт Абдулхамид, Кадин.
Дополнително, во 2022 година глумеше во филмот Једи со ликот на Дениз.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *