Која е Фераје од Малите Сонца? Што значи името Feraye? Играше во Aşkı Memnu! Од каде е Еда Озеркан? - Tvserijali - Soprevod

Која е Фераје од Малите Сонца? Што значи името Feraye? Играше во Aşkı Memnu! Од каде е Еда Озеркан?

Интересни се актерите од ТВ серијата Малите Сонца. Ликот на Фераје остава свој белег на последните епизоди од популарната ТВ серија. Ликот на Фераје, кој го игра Еда Озеркан, привлече внимание со својот цврст став. Еве информации за Фераје во ТВ серијата Малите Сонца…


Љубопитност предизвикаа актерите и ликовите на ТВ серијата Малите Сонца, емитувана на Сител. На дневен ред е глумата на Еда Озеркан и ликот што го толкува во серијата која се емитува секој ден. Еве информации за Фераје од Малите Сонца…
Фераје ќе се истакне со својот вреден, успешен, амбициозен и директен карактер. Поради нивната работа, тие ќе се соочат лице в лице со Фират во секоја прилика. Елиф, од друга страна, ќе дознае за огорченоста на Фераје кон семејството Ајаз.

Еда Озеркан е родена на 11 март 1984 година во Адана. Дипломирала на средното стручно училиште во Анадолија во Истанбул Кадикој.
Се пријавила во агенцијата Неше Ерберк и почнала да се занимава со манекенство. Таа професионално работеше како фотомодел и модел и дома и во странство. Покрај тоа, таа учествуваше во реклами и клипови и служеше како водител. Таа се појави во спотот на песната на Таркан „Дуду“ и песната на Хакан Пекер „Веда Бусеси“. Работела како ВЈ на Крал ТВ 6 месеци. Учествуваше и во програмата на Мехмет Али Ербил.

Во 2006 година глумеше во филмот на режисерот Осман Ексам „Операција на левата цреша“, а потоа го привлече вниманието со филмот „Гирдап“ во 2008 година.
Во 2007 година, таа доби обука за актерство од Ајла Алган во Екол Драма во текот на летото.
Таа земала лекции од Мурат Џемчир, актер и тренер на актерите. Таа ја играше улогата на „Елиф“, свршеницата на „Бехлул“, која ја игра Киванч Татлитуг, во ТВ серијата „Aşk-ı Memnu“, адаптирана од романот на Халид Зија Ушаклигил и снимена во 2008 година.
Таа глумеше со Ерол Сандер во турско-германската копродукција „Loving Istanbul to Death“, која се снимаше во Германија, Истанбул и Мармарис.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *