Која е Налан од серијата Девојката од Прозорецот? Колку години има Налан? - Tvserijali - Soprevod

Која е Налан од серијата Девојката од Прозорецот? Колку години има Налан?

Бурџу Биричик го игра ликот на Налан во Девојката од прозорецот. Таа е единственото дете на нејзиниот татко Адил, пензиониран гувернер и Фериде, пензионирана професорка по литература. Таа е убава млада жена која со својата топлина ја освојува сечија љубов на прв поглед. Живеела во богатство и ги завршила најдобрите училишта со почести. Сега работи како архитект во компанијата Короглу, најголемиот синџир хотели во Турција. Таа е топлокрвен, љубовен, совесен, вреден и благ карактер. Таа има почит кон сите, особено кон мајка и и татко и. Ги следи правилата и никогаш не претерува. Таа е навикната да го живее животот како што му наредила мајка и.


Бурчу Биричик е родена на 4 мај 1989 година во Анталија. Во 2006 година, таа беше избрана за медитеранска кралица на натпреварот за убавина Мис Медитеран што се одржа во Анталија. Биричик одлучила да стане професионален актер откако ја добила наградата на Театарскиот фестивал на кој присуствувала за време на средношколските години. Додека го завршувала своето додипломско образование на Катедрата за археологија на Универзитетот Еге, таа добила и обука за актерска игра во Градскиот театар на општина Борнова. Бурчу Биричик ја започна својата актерска кариера како практикант во Градскиот театар на општина Борнова.

Прво се појави на телевизија со споредна улога во ТВ серијата Мачолар, емитувана на Шоу ТВ во 2007 година, а подоцна го сними краткиот филм Дневникот на почвата. Учествувалa на актерскиот натпревар наречен Артиз Мектеби, емитуван на Канал Д во 2011 година, а првото место го дели со Алиџан Ајтекин. Подоцна, таа зеде мали улоги во ТВ сериите Величенствениот век 2011 и Разор Кемал 2012 година. Таа играше девојка од Тракија по име Дерја во ТВ серијата Enemy Brothers од 2012 година, емитувана на Show TV. Актерката го толкуваше ликот на Седа во ТВ серијата Бени Бојле Сев, емитувана на ТРТ 1, а глумеше и во разни реклами.

Биричик го толкуваше ликот на Кубра во серијата Шереф Меселеси, која започна на Канал Д во ноември 2014 година. Таа го играше ликот на Хулја во Хајат Шаркиси, кој се емитуваше на Канал Д помеѓу 2015 и 2017 година. Таа се омажи за Емре Јеткин во 2016 година. Таа ја сподели главната улога со Ердал Бешикчиоглу во филмот Ciçero, кој излезе во 2019 година. Истата година глуми во ТВ серијата Кузгун. Во 2020 година се појави како гостин во ТВ серијата Kırmızı Oda. Исто така во 2021 година, таа го заврши снимањето на серијата Фатма. Конечно, таа го игра водечкиот лик „Налан“ во ТВ серијата Девојката од прозорецот.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *