Кој е Орхуни, најпопуларниот актер во последните денови во дневните серии (Фото) - Tvserijali - Soprevod

Кој е Орхуни, најпопуларниот актер во последните денови во дневните серии (Фото)

Серијата Грешници минатата недела се сретна со својата публика на екраните на Канал 7 и воедно на Сител со превод на Македонски Јазик, со својата силна актерска екипа. Џенк Торун, главниот актер на серијата, кој со нетрпение го очекуваат многу луѓе, почна да е меѓу имињата кои се пребаруваат на интернет. Па, кој е Орхун во телевизиската серија Грешници – Есарет? Кој е Џенк Торун, од каде е? Еве ги сите детали…

Џенк Торун првпат беше познат со серијата Чилгин Бедиш, која се емитуваше од 1996 до 2001 година.

Торун, кој ќе му даде живот на ликот на Орхун во серијата Грешници, која го привлече вниманието со својата приказна и актерска екипа, главната улога ќе ја сподели со Махасине Мерабет, мароканска актерка која ќе ја толкува Хира.

Додека серијата беше подготвена за почетокот на сезоната, многу фанови сè уште истражуваа за главните ликови кои ќе учествуваат во оваа серија.

Конкретно, куриозитет беше животот на Ченк Торун, кој беше меѓу незаборавните лица со неговите настапи во неговите претходни проекти. Еве ги сите љубопитни за Џенк Торун…

КОЈ Е ЏЕНК ТОРУН?

Роден на 24 март 1974 година во Анкара, Ченк Торун е син на турскиот уметник за класична музика Нурдан Торун. Тој за првпат влезе во телевизискиот живот со учеството во спотот на песната на Јилдиз Тилбе „Деликанлим“.

Ченк Торун, кој стана познат по глумата во 1995 година во серијата „Palavra Aşklar“, стана еден од најпопуларните актери во 90-тите, особено со ликот на Октај, кој го играше во серијата Чилгин Бедиш.

Серијата каде Џенк Торуни играше улога;

1995-1995 Палавра Ашклар

1996-2001 Чилгин Бедиш – Октај

1998-2001 Aynalı Tahir – Јусуф

2001 Беним Ичин Аглама – Серкан

2004-2005 Мелеклер Адаси – Мурат

2005 Büyük Günahlar – Серкан

2005 Куче

2006 Арка Сокаклар – Еркан Јилдиз

2007 Гемилерде Талим Вар

2007 Хирчин Киз

2007-2010 Ölümsüz Kahramanlar

2016 Yeter – Психолог Gökhan

2016-2018 Адини Сен Кој – Огуз Керванџиоглу

2022 Есарет – Орхун

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *