Емре беу за серијата Балкан Ниниси и неговиот лик - Tvserijali - Soprevod

Емре беу за серијата Балкан Ниниси и неговиот лик

Серијата Балкански ниниси / Балканска приказна, која на екраните ќе ги отслика луѓето од Балканот кои се држат до животот без да ги загрозат сопствените традиции и обичаи, ќе привлече внимание и со човечки приказни кои даваат различни пораки во секоја епизода.

Ќе ги гледаме Ертан и Јованка кои случајно се заљубуваат во Скопје. Невозможната љубовна приказна на двајца млади луѓе кои многу ги сакаат своите семејства и се сакаат како луди, ќе привлече големо внимание, Ертан и Јованка ќе бидат сакани како новите Ромео и Јулија од екранот.

Објаснувајќи ги деталите за ликот на Ертан, Емре бег рече: „Можам да кажам дека еден од нашите слични аспекти е тоа што тој е некој што сака да го прави она што го знае, но се труди да не ги повреди своите најблиски додека го прави тоа“.

Младиот актер досега не учествувал во серија снимени во странство и Балкан Ниниси ќе биде првиот ваков проект во неговата кариера. Објаснувајќи дека му било многу пријатно и топло кога првпат го прочитал сценариото на серијата, Емре бег изјавил за тоа:

„Никогаш досега не сум бил вклучен во проект во странство. Ова е мое прво искуство. Кога го прочитав сценариото, почувствував дека е топла семејна драма. Ме радуваше посветеноста на ликовите еден на друг и фактот што секој лик има своја приказна“.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *