Кој е Рафет од Девојката од прозорецот? Кој е таткото на Седат! Од каде е Рафет, колку години има? - Tvserijali - Soprevod

Кој е Рафет од Девојката од прозорецот? Кој е таткото на Седат! Од каде е Рафет, колку години има?

Популарната ТВ серија Девојката од прозорецот привлекува внимание со актерската екипа. Многу луѓе го бараат идентитетот на Тамер Левент, кој го игра ликот Рафет во ТВ серијата. Но, кој е Тамер Левент, Рафет од Девојката од прозорецот, во која ТВ серија глумеше, колку години има, колку е висок, која е неговата адреса на Инстаграм?


Тој е глава на семејството Короглу и многу богат бизнисмен. Бидејќи доаѓа од многу сиромашен живот, ја знае вредноста на парите и нема толеранција за расипништво. Во замокот Короглу, секоја храна има специфична тежина и мерка. Сè е нумерирано и ограничено. Струја, парно, бензин, храна, пијалоци… Сè се дели на домаќинството во количина колку што Рафет беј смета дека е соодветна. Сепак, г-дин Рафет никогаш не се двоуми да го сподели своето богатство со сиромашните. Тој секогаш им помага многу на оние на кои им е потребна помош.

Тамер Левент, кој го игра Рафет во ТВ серијата Девојката од прозорецот, влезе во театарскиот оддел на Државниот конзерваториум во Анкара во 1971 година со испит за ниво. Дипломирал на високото одделение на Државниот конзерваториум во Анкара во 1977 година. Работел во Државните театри прво како актер, а потоа како режисер. Работел како генерален директор и заменик генерален директор на Државните театри. Игри во режија на; Бил поканет на фестивали во Русија, Канада, Јужна Кореја, Иран и Северен Кипар. Моментално е режисер во Државните театри и е основач и прв претседател на Фондацијата за вработени во државните театри во опера и балет ТОБАВ и на Здружението на професионални театарски актери ТОМЕБ. Роден е на 13 октомври 1950 година во Каршијака, Измир, како син на Високиот кривичен судија Зеки бег и дизајнерката Мерал Ханим.

Студирал гимназија на турскиот колеџ во Измир. Продуцентот и водител на популарната програма на ТРТ 2 Акшама Догру се омажи за телевизискиот продуцент Сејнан Левент во 1982 година. Неговиот син Ефе е роден во 1984 година, а неговата ќерка Хејзел е родена во 1985 година. На 25 март 1994 година по избор станал генерален директор на Државните театри, практика за прв и последен пат во Државните театри. За време на оваа должност, која ја вршеше до 10 август 1994 година, го реализираше проектот Да за уметност, кој имаше огромно влијание кај нас. Спровел теоретски и практични студии во согласност со дефинирањето и ширењето на театарската култура. Тамер Левент, за кого беше отворена сцена (Општина Чорлу Тамер Левент Сцена) од општината Чорлу во 2003 година, иницираше драмски и креативни драмски студии во образованието во Турција. Тој ја изведе првата руска турнеја низ Државните театри со неговата претстава насловена „Прекреација“ од Улку Ајваз.

1 Comment

  1. Rodna Georgieva

    Супер харизматичен глумец, господин,одлично ја презентира улогата. Вистински pater family, so stav, држење, успешен бизнисмен.

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *