Кој е Сулејман од новата серија Балканска Приказна? Колку години има, и од каде е? Дознајте повеќе за овој интересен лик! - Tvserijali - Soprevod

Кој е Сулејман од новата серија Балканска Приказна? Колку години има, и од каде е? Дознајте повеќе за овој интересен лик!

Кои се ликовите од новата серија на Сител, Балканска Приказна? Еден од поинтересните ликови е и Сулејман. Па, кој е Сулејман од Балканска приказна? Кој е „Ердал Озјагчилар“, колку години има, од каде е? Кои се ТВ сериите во кои игра Ердал Озијагчилар? Еве ги деталите…
Балканска Приказна, телевизиска серија од турско производство. Ердал Озјагчилар, Озлем Туркад, Мерих Озтурк и Емре Беј се во главните улоги во серијата.
„Ердал Озјагчилар“ го игра ликот на Сулејман во серијата Балканска приказна.
Ердал Озјагчилар (роден на 4 август 1948 година, Изник) е турски театарски, кино, телевизиски сериски актер и гласовен актер.


Откако го напушти Правниот факултет на Универзитетот во Истанбул, во кој се запишал по средното училиште Бурса Еркек, во втората година се препиша во Конзерваториумот на општината Истанбул. Учествувал во персоналот на театарот Кентер и театарот Дормен. Ѓузин Озјагчилар и Хашмет Зејбек го основаа театарот Газете заедно со Ертуг Корујан. Почна да глуми во филмот „Олум Тарласи“ на Атиф Јилмаз во 1966 година. Глумеше во филмови како Кибар Фејзо (1978), Цопцулер Крали (1977), Јиланлари Оџу(1985), ТВ серии како Бизимкилер (1989), Јабанџи Дамат (2004), Збогум Румелија (2007) и разни театарски претстави.

Во 1986 година ја доби наградата за најдобра споредна машка улога на 23. филмски фестивал Златен портокал во Анталија. Се повлече од Градскиот театар во Истанбул, во кој влезе во 1975 година. Тој се појави во ТВ серијата „Карадаглар“ во 2010 година со Гузин Озјагчилар, со која се ожени во 1972 година, и ќерката Зејнеп Озјагчилар. Покрај театарот, тој глумеше во повеќе од 50 филмови и телевизиски серии и искажуваше глас над 60 филмови. Тој сè уште продолжува да се занимава со актерство.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *