Кој е Адил од Девојката од прозорецот? Кој го игра ликот на Адил во оваа серија? Кој е Шериф Ерол? - Tvserijali - Soprevod

Кој е Адил од Девојката од прозорецот? Кој го игра ликот на Адил во оваа серија? Кој е Шериф Ерол?

Новата серија на Сител, Девојката од прозорецот се сретна со публиката. Додека серијата добива целосни оценки од публиката, интересен е и ликот на Адил. Па, кој го игра ликот на Адил, во Девојката од прозорецот? Кој е Шериф Ерол?
Серијата Девојката од прозорецот, која љубителите на ТВ сериите со нетрпение ја очекуваа, излезе на екранот и создаде возбуда со првата епизода. Додека се вршеше детално истражување на ликовите од серијата, луѓето се прашуваа и за Адил.


Шериф Ерол е родан на 8 октомври 1963 во Каршијака и има 61 години.
Кога неговиот професор по физика во средно училиште му рекол на својот клас: „Не можеш да станеш физичар“, тој решил да стане физичар и се запишал на Катедрата за физика на Универзитетот Богазичи. Всушност, тој сфатил дека не сака да студира физика и се префрлил на Катедрата за економија. Долго време играше за Богазичи Университеси Ојунџулари и почна да работи на Ачик Радио од 1997 година.

Поради желбата за театар студирал театар и држел часови. Во тоа време, тој играше во студиото актерски театар во Нишанташи. Во 2008 година ја продолжи својата претстава „Страв од темнина“ во Студио Плеерс, а во 2014 година ја игра главната улога во театарот наречен „Трупот на мојот татко“ во театарот Крек основан на Универзитетот Билги. Од 2000 година ги пишува ТВ сериите Бир Истанбул Масали, Хирсиз Полис и Бичак Сирати, а неодамна ја играше улогата на „Хасан Килич“ во епизодите на ТВ серијата Шереф Меселеси. Извесен период работеше со гласовна работа на ТРТ.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *