Која е Руџхан од серијата Трите Сестри? Колку години има? - Tvserijali - Soprevod

Која е Руџхан од серијата Трите Сестри? Колку години има?

Интересни се ликовите и актерите од серијата Трите сестри што се емитува на Сител. Внимание привлече ликот на Руџхан во ТВ серијата Трите сестри. Веда Јуртсевер го игра ликот Руџхан во ТВ серијата Трите сестри.


Руџхан, малата, грда, отфрлена ќерка на нејзиното семејство откако има три сина, е некоја која најде решение да биде безмилосна за да преживее и да биде успешна. Ги затворила очите пред изневерувањата на сопругот, единствена цел и е синот да има убаво семејство. Кога ќе дознае дека нејзиниот син е со жена која не им одговара, ќе го присили да се ожени со Туркан и ќе направи се што е во нејзина моќ овој брак да продолжи и да не се наруши семејниот углед. Дури и ако треба да прибегне кон зло за ова, таа никогаш нема да се воздржи; Таа никогаш нема да го извади од џебот клучот од замокот во кој е затворена Туркан.
Името Руџхан во серијата значи супериорност.

Актерка од театар, кино и ТВ серии е родена на 1 јануари 1969 година во Бингол. Дипломирала на Државниот конзерваториум во Ескишехир. Детството и младоста ги поминала меѓу Бингол, Истанбул и Дијарбакир. Веда Јуртсевер, која од своето детство се интересира и за театар и за глума, со џепарлакот што го добивала од семејството отишла во Државниот театар во Дијарбакир и таму гледала многу претстави.

Иако ги продолжила студиите во средно и во средно училиште, Јуртсевер ја открила желбата да стане актерка уште во текот на факултетот.Иако нејзината одлука не била добредојдена од нејзиното семејство, таа дошол во Ескишехир и почнала да се оспособува за глума. Таа имаше успешно образовно искуство и покрај многу тешките услови во Ескишехир, па се пресели прво во Бингол, а потоа во Дијарбакир по дипломирањето.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *