Кој е Зафер од Балканска приказна? Дознајте повеќе за Зафер (Братот на Ертан)! - Tvserijali - Soprevod

Кој е Зафер од Балканска приказна? Дознајте повеќе за Зафер (Братот на Ертан)!

Ерман Шабан ќе биде вклучен во актерската екипа на „Балканска приспивна“ како постариот брат на Ертан и отуѓениот син на Нериман. Па кој е Ерман Шабан? Кој е Зафер од Балканска приказна? Што се случило што се скарал со семејството? Еве ги деталите.


Тој е постариот син на Нериман во ТВ серијата Балканска приказна. Зафер, кој пред многу години бил вљубен во Македонка, се жени со девојката што ја сака и покрај противењето на неговото семејство за овој брак. И вујкото на Зафер, Сулејман, и неговата мајка Нериман, го предупредуваат Зафер дека ако се ожени, ќе го отстранат од нивните животи, но Зафер ја следи својата љубов на сметка на тоа да му сврти грб на семејството. Нериман иако со години е вознемирена од својот син Зафер, таа секогаш мисли на него и секогаш се моли за него. Постојано добива вести од соседот без негово знаење.
Зафер во серијата „Балканска приказна“ слуша дека и неговиот брат Ертан е вљубен во Македонка и мисли дека ќе го разбере, но тоа не е она што го очекувал. Ертан воопшто не го сфаќа добро Зафер и вели дека никогаш нема да му прости за тоа што ги ставил.

Роден во Македонија на 22 мај 1983 година, Ерман Шабан има 39 години и дипломирал на Факултетот за драмски уметности во Скопје, отсек актерска игра. Ерман Шабан, кој неодамна се здоби со големо признание со неговиот лик „Pürsıçan Kaymakamı Dilaver“ во ТВ серијата „Елведа Румели“, претходно се појави и во филмовите „Таква“ и „Бјујук Сургун Кафкасија“. Ерман Шабан е активно заинтересиран за театар. Ерман Шабан има 41 година. Ерман Шабан е оженет со Гамзе Селим Шабан и имаат дете.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *