Кој е Даниел од Балканска приказна? Кој го игра Даниел? Во која ТВ серија глумеше Хакан Бојав? - Tvserijali - Soprevod

Кој е Даниел од Балканска приказна? Кој го игра Даниел? Во која ТВ серија глумеше Хакан Бојав?

Ликот на Даниел привлече внимание во ТВ серијата Балканска приказна, емитувана на Сител. Интересни се актерите и ликовите од популарната серија. Хакан Бојав е во екипата на ТВ серијата Балканска приказна. Но, кој е Хакан Бојав?


Кој е Хакан Бојав?
Хакан Бојав (роден на 10 јануари 1964 во Одемиш, Измир) е турски актер од телевизиски серии, театарски и кино актер.
Хакан Бојав е роден на 10 јануари 1964 година во Одемиш, Измир. Дипломирал на гимназијата Суфи Којунџуоглу во 1984 година и на Факултетот за ликовни уметности на Универзитетот Докуз Ејлул во 1987 година. За време на универзитетските години, тој работеше како илустратор и писател на хумор во локален весник.

Учествувал во основачкиот тим на Државниот театар во Дијарбакир во 1988 година и работел во Државниот театар во Дијарбакир од 1988 до 1993 година. Работел во Државниот театар Анталија од 1993 до 2003 година. Работи во Државниот театар во Анкара од 2003 година.
Во областа на цртаните, тој е добитник на наградата за мир и пријателство „Абди Ипекчи“ во категоријата цртан филм (1988) и на наградата за цртан филм „Јунус Нади“ (1989 година).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *