Кој е Ариф од Балканска приказна? Во кои ТВ серии глумеше Сарп Бозкурт? - Tvserijali - Soprevod

Кој е Ариф од Балканска приказна? Во кои ТВ серии глумеше Сарп Бозкурт?

Сарп Бозкурт го игра ликот на Ариф во актерската екипа на ТВ серијата Балканска приказна. Ликовите од популарната серија за кратко време привлекоа внимание. Но, во која ТВ серија глумеше Сарп Бозкурт?


Сарп Бозкурт е роден на 4 октомври 1989 година во Истанбул. Дипломирал на одделот за индустриско инженерство на Универзитетот Шабанџи во 2012 година. Првото актерско искуство го има во ТВ серијата Баба Еви во 1999 година. Откако глумеше во оваа серија цели 2 години, тој се пресели на театарската сцена.

Заедно со театарот, тој ја започна својата кариера со гласовни филмови со филмови како Хари Потер, Мачки и кучиња.Во 2010 година, тој се приклучи на Комеди Дукани како актер и учествуваше во повеќе од 500 импровизирани претстави во овој концепт во текот на 9 години, вклучувајќи го и TOLGSHOW во 2018 година. Во кариерата досега се има појавено во 8 филмови. Своите први главни улоги ги одигра во филмовите „Hareket sekiz“ (2019) и „Amaci olmayan grup“ (2020). Сарп Бозкурт му даде живот на ликот на Ердем во ТВ серијата „Sen Çal Kapımı“. Моментално го игра ликот на Ариф во ТВ серијата Балканска приказна, емитувана на ТРТ 1.
Сопругата на Сарп Бозкурт е Езги Шимшек.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *