Кој е ликот Деде во балканска приказна? Дознајте повеќе за овој познат лик? - Tvserijali - Soprevod

Кој е ликот Деде во балканска приказна? Дознајте повеќе за овој познат лик?

Ликот Деде привлече внимание во серијата Балканска приказна емитувана на Сител. Интересни се актерите и ликовите од популарната серија. Can Kolukısa е во екипата на ТВ серијата Балканска приказна. Но, кој е Can Kolukısa?


Can Kolukisa (роден на 14 мај 1934 година, Ескишехир) е турски театарски, кино и ТВ сериски актер. Актерот, кој учествуваше како карактерен актер во многу значајни проекти во турската кинематографија, студирал театар на Универзитетскиот театарски институт Сорбона по дипломирањето на гимназијата Ишик. Се ожени за писателката Пинар Кир во 1964 година. Тие се разведоа во 1969 година. Има син по име Емрах Колукиса (1968).

Kolukisa бил дел на повеќе од 50 тв серии емтивуани на турските канали како: Alef, Bizim Hikaye, Bes Kardes, Hanimin Ciftligi, Ruya Gibi, Yabanci Damat, Asmali Konak i многу други интересни серии.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *