Зарифе од Збогум Румелија го игра ликот на Ивана во Балканска приказна? Па, која е Ивана? - Tvserijali - Soprevod

Зарифе од Збогум Румелија го игра ликот на Ивана во Балканска приказна? Па, која е Ивана?

Филиз Ахмет е родена на 15 април 1981 година во Скопје, Северна Македонија. Завршилa средно образование за здравство. Дипломиралa на театарскиот отсек на Академијата за ликовна уметност во Скопје. Филиз Ахмет, внука на театарскиот уметник Љутфу Сејфулах, работеше во турскиот театар во Скопје. Тaa живеелa во Скопје пред да ја започне својата актерска кариера во Турција. Течно зборува и шведски, српски, англиски, македонски, албански и бугарски јазик.


Таа за прв пат во Турција се појави пред камерите во 2007 година со ликот Зарифе во ТВ серијата „Збогум Румелија“. Филиз Ахмет, која го освои воодушевувањето на публиката со својата актерска изведба, нејзиниот вистински пробив беше со ликот на Нигар Калфа во ТВ серијата Величествениот век. Филиз Ахмет, која стана надалеку позната со оваа серија, беше едно од најљубопитните имиња.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *