Која е Садик од Трите Сестри? Колку години има Садик и од каде е? - Tvserijali - Soprevod

Која е Садик од Трите Сестри? Колку години има Садик и од каде е?

Успешниот актер Реха Озџан се појавува пред своите обожаватели со улогата на Садик во ТВ серијата Трите Сестри. Во серијата го придружува Иклал Ајдин. Почнаа да се истражуваат детали за животот на Реха Озџан, кој го игра Садик. Актерот е роден во Бингол, а образованието го завршил во Мимар Синан. Еве ги ТВ сериите на Реха Озџан и неговиот живот…


Рагип Реха Озџан е роден на 5 јули 1965 година во Бингол. Средното образование го завршил во гимназијата Картал Анадолија, а додипломското образование на Универзитетот за ликовни уметности Мимар Синан во 1987 година. Својот професионален театарски живот го започнал во Државниот театар во Трабзон во 1987 година. Тој беше назначен во Државниот театар во Истанбул во сезоната 1990-1991 година. Тој се населил во Анталија во сезоната 1992-93 и ја продолжил својата кариера во Државниот театар во Анталија.

Озџан, кој работеше како директор на Универзитетскиот театарски клуб Акдениз, исто така го режираше и Театарот на Општина Митрополитот Анталија. Во сезоната 2010-2011, тој повторно беше назначен во Државниот театар во Истанбул со претставата „Жена без тело“. Покрај тоа што беше театарски актер, тој работеше и во кино и телевизија. Беше номиниран за многу награди и освои награди за филмот Bahtı Kara во кој глумеше. Тој е брат и на актерот Серхат Озџан. Од Државните театри се повлече во октомври 2016 година. Оженет е со актерката Јешим Озџан.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *