Која е Донуш од Трите сестри? Алмила Ада, ја игра Донуш! Дознајте повеќе за нејзиниот живот! - Tvserijali - Soprevod

Која е Донуш од Трите сестри? Алмила Ада, ја игра Донуш! Дознајте повеќе за нејзиниот живот!

Која е Алмила Ада Бајазитоглу? Вниманието го привлече со улогата на Донуш во ТВ серијата Три сестри. Актерката глумеше во ТВ серијата Гуверчин. Родена во Истанбул, Алмила Ада извесно време живеела во Русија. Па, колку години има Алмила Ада, која го толкува ликот на Донуш и од каде е?


Алмила Ада, која неодамна дојде до израз со ТВ серијата Трите сестри, уште на рана возраст почнала да тренира балет. Од друга страна, земала и часови по пијано. Првпат се појави во ТВ серијата „Денот што беше напишана мојата судбина“. Еве го животот и ТВ сериите на Алмила Ада…

Алмила Ада е родена на 4 август 1994 година во Истанбул. Нејзиниот татко е новинар, а мајка и е моден дизајнер и учител. Тренирала балет на рана возраст. Извесен период живеела во Русија поради работата на мајка и. Алмила Ада, која учествуваше на Меѓународниот балетски натпревар и работилница во Варна и на меѓународниот прашки балет мастерклас за време на средното образование, извесен период земаше часови по балет и пијано на Државниот конзерваториум на Универзитетот во Истанбул.

Таа го завршила своето редовно балетско образование на Универзитетот за ликовни уметности Мимар Синан и заминала во Лондон да студира балет и изведувачки уметности. Кога барале балерина која ќе ја игра помладата улога на Скарлет Јохансон во филмот Avengers: Age of Ultron, таа се пријавила на аудиција и победила. По оваа улога, нејзниот интерес за глума се зголеми.

Таа дошла во Истанбул на физикална терапија бидејќи имала проблеми со Ахиловата тетива и коските. Една сезона глумеше во ТВ серијата „Kaderimin Yazılığı Gün“. Потоа почнала да зема часови по дикција. Потоа, кратко време играше во ТВ серијата Kırgın Çiçekler. Во 2017 година, таа го имаше своето прво искуство во главна улога играјќи ја ќерката на Ердал Бешикчиоглу во ТВ серијата Ади Ефсане. Во 2020 година, краткиот филм The Strange Story of a Shining Pearl, во кој глумеше со Перихан Саваш и Јагмур Ун, освои „Најдобра кинематографија“, „Најдобар краток филм“ и „Најдобра музика“ на Меѓународниот филмски фестивал „Квин Палм“ во САД освоија 3 различни награди во категориите.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *