Ново рочиште за случајот што ја потресе Турција - Tvserijali - Soprevod

Ново рочиште за случајот што ја потресе Турција

Рочиштето за случајот Ефекан Сенолсун е закажано за почетокот на следната година.
Тоа е случај кој, откако беше откриен, ја потресе цела Турција. Ефекан е обвинет за сексуално вознемирување и киднапирање на една од актерките од серијата Yasamayanlar во која тој и самиот играше важна улога.

Кога ќе се додаде сè за што е обвинет Ефекан, тој се соочува со затворска казна од 17 години и 4 месеци. Претставникот на Унијата на актери, Таник Јешим Гиргин, на судењето изјави дека актерката Елит Искан се пожалила на нејзиниот колега Сенолсун. Како резултат на таа жалба беше покрената истрага. Ефекан тврди дека бил под дејство на алкохол и дека ја допирал само Елита по рамото, дека не ја малтретирал сексуално.

Судскиот процес е одложен за 4 февруари 2021 година.

By: TV Exposed

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *