Кој е Демир Јаман од Горка Земја? Колку години има? Во кои тв серии играл? - Tvserijali - Soprevod

Кој е Демир Јаман од Горка Земја? Колку години има? Во кои тв серии играл?


Мурат Уналмиш е роден на 23 април 1981 година во Кајсери. Мурат Уналмиш, кој детството го поминал во Кајсери, а по потекло е од Кајсери, дошол во Истанбул по завршувањето на средното училиште. Професионално играше кошарка во спортскиот клуб Фенербахче во средношколските години. По дипломирањето на Универзитетот Мармара, Катедрата за бизнис администрација, Уналмиш студирал глума на Академи Истанбул по неговото универзитетско образование. Паралелно со овој процес на обука; Глумеше во ТВ сериите Hayat Bağları, Sinirli Ask, Kursun Yarasi и во филмовите „Uc Kadin“, „Deli Duran“, „Sen Ne Dilersen“. Тој беше надалеку познат во филмот „Gunesi Gordum“ во режија на Махсун Кирмизиѓул, а глумеше и во филмот на истиот режисер New Yorkta 5 minare. Тој играше водечка улога во љубовната серија на Yer Gok.

Неговата улога во Горка Земја?
Тој поседува големо богатство. Најстариот од Чукурова, тој е несовесен човек кој има за цел да биде единствен владетел на овие плодни земји, доволно амбициозен да стори нешто за ова. Но, тој нема син да ја наследи оваа огромна земја наследена од неговиот татко кога ќе дојде денот. Демир се заљубува во Зулејха веднаш штом ќе ја види. Дали Љубовта ќе може да го промени згодниот и амбициозен мозок на Чукурова? Колку Демир Јаман ќе ги затемни очите за својата љубов и земја?

Моментално ја игра главната улога во серијата Гулџемал заедо со Мелис Сезен

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *