Која е Ејлул Ердем, докторката од Ритамот на срцето,? Дознајте повеќе информации! - Tvserijali - Soprevod

Која е Ејлул Ердем, докторката од Ритамот на срцето,? Дознајте повеќе информации!

Која е Ејлул Ердем, докторката од Ритамот на срцето,? Дознајте повеќе информации!


Родена во 1990 година, Ојку Карајел дипломирал на Театарскиот оддел на Државниот конзерваториум на Универзитетот во Истанбул. Во последната година на факултет, таа имаше успешен настап во Театар Крек со нејзината изведба во претставата „Убавите работи на наша страна“ по текст и режија на Беркун Оја, а се врати со награда од Здружението на турската театарска критика и кино-театарските награди Садри Алишик. Карајел за прв пат се појави пред телевизиската публика со ТВ серијата „Кузеј Гунеј“. Карајел, која учествуваше во претставата „Катил Џо“ во 2014 година, повторно се сретна со телевизиската публика во првата сезона на „Кара Пара Ашк“ во 2015 година, а потоа и „Величествениот век Косем“ со ликот на Дилруба. Ние ја имаме гледано и во ликот на Асије во прекрасната серија Игра на судбината а моментално го игра ликот на бунтовничката Ејлул која е и прекрасна докторка..

Ејлул (Ојку Карајел) е тежок насилник во училиште со агресивен карактер и секогаш запаѓа во неволја. По смртта на нејзината мајка, таа започнува да живее заедно со нејзиниот татко и маќеата. Таа не може да најде сочувство од нејзините родители и поради оваа причина го покажува својот гнев преку создавање неволји. Таа има многу лузни од нејзиното детство и го држи срцето затворено од другите луѓе.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *