Која е Фериде од серијата Девојката од прозорецот, колку години има? Дознајте повеќе информации за Нур Сурер! - Tvserijali - Soprevod

Која е Фериде од серијата Девојката од прозорецот, колку години има? Дознајте повеќе информации за Нур Сурер!

Фериде, еден од ликовите на ТВ серијата Девојката од прозорецот, е меѓу популарните имиња. Нур Сурер го игра ликот на Фериде во амбициозната серија на Сител. Па, која е Нур Сурер, колку години има? Еве информации за овој интересен лик.
Гледачите на ТВ серијата Девојката од прозорецот почнаа да го истражуваат ликот на Фериде. Мајсторската актерка Нур Сурер го игра ликот на Фериде во серијата. Нур Сурер, родена на 21 јуни 1954 година, се појави во повеќе од четириесет филмови и телевизиски серии.


Нур Сурер, главната актерка за која во последно време сите зборуваат како Фериде од Девојката од прозорецот, е родена во Бурса на 21 јуни 1954 година, како ќерка на Ахмет и Рабија Сурер. Образованието го завршила во гимназијата за девојки во Анадолија во Бурса.
Таа зачекори во кино со филмот на Ерден Кирал „Bereketli Topraklar On“ и двапати ја освои наградата „Најдобра актерка“ на филмскиот фестивал „Златен портокал“ во Анталија. Досега глумела во повеќе од четириесет филмови и телевизиски серии.

Нејзиното прво меѓународно дело беше филмот Огледало во 1984 година. По овој филм следеа „Патување до надежта“ (1990), „Данкл Шатен дер Ангст“ (1993) и „Јара“ (1998), кои ја добија наградата Оскар за „Најдобар странски филм“ во 1991 година.
Нејзиниот прв брак беше со Булент Кајабаш во 1981 година. Потоа се омажи за Сарп Курај. Сирер го играше ликот „Нериман Козчуоглу“ во ТВ серијата Аси, која се емитуваше на Канал Д во 2007 година.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *