Се сеќавате ли на серијата Фатих Харбије?! (Фото) - Tvserijali - Soprevod

Се сеќавате ли на серијата Фатих Харбије?! (Фото)

Серијата Фатих Харбије е турска телевизиска драма снимена во 2013 и 2014 година.

Се сеќавате ли на серијата Фатих Харбије?!
Серијата Фатих Харбије е турска телевизиска драма снимена во 2013 и 2014 година.
Вести 9 јули 2024 година 0
Додај во листата за читање

Фото кредити: IMDB

Заплетот на серијата Фатих Харбије ја следи Нерима, млада девојка која живее со нејзиниот татко и тетка во стариот дел на Истанбул, во населбата Фатих. Нериман е млада девојка која живее со нејзиниот татко и тетка во стариот дел на Истанбул, областа Фатих. Таа порасна конзервативно и традиционално. Не излегува без одобрение од татко му и тетка му, не носи модерна облека и никогаш не оди против желбите на постарите. Тој ги преведува сите свои соништа во сликите и цртежите што ги создава.

Освен што убаво слика, тој поминува време и со својата сакана од детството Шинаси. Тој е студент по традиционална турска музика. Тој не знае ништо освен својата професија и Нериман, кај кого оди веднаш штом ќе завршат предавањата.

Поради таквиот живот, Нериман сака нешто поинакво. Таа сака да знае друга страна на Истанбул што никогаш не ја видела…
Улоги и актери

Главните улоги во серијата Фатих Харбије ги толкуваат:

Неслихан Атагул во улогата на Нериман Солмаз
Кадир Догулу во улогата на Мачи Арцаоглу
Јунус Емре Јилдиример како Синаси
Дилара Озтунц во улогата на Пелин Демирхан
Седа Туркмен како Фахрије
Итир Есен како Инџи Арцаоглу.

Серијата истражува теми како што се конфликтот помеѓу традиционалните вредности и модерниот живот, љубовта и самооткривањето.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *