Кој е Топрак од серијата Траги од Минатото? Колку години има Топрак и од каде е? Еве ја неговата биографија… - Tvserijali - Soprevod

Кој е Топрак од серијата Траги од Минатото? Колку години има Топрак и од каде е? Еве ја неговата биографија…

Актерот Осман Ајдин ја игра улогата на Топрак во новата серија на екраните на Сител, Траги од Минатото. Куриозитет беа деталите за Осман Ајдин, водечкиот актер на новата серија. Осман Ајдин изминатите години на екраните доаѓаше со различни проекти. Па кој е Осман Ајдин? Колку години има Осман Ајдин и од каде е? Еве ја неговата биографија…


Истражувањата за Осман Ајдин, водечкиот актер на ТВ серијата Траги од минатото, добија замав. Осман Ајдин ја игра главната улога со Хазал Адијаман, која ја толкува улогата на Фидан во серијата. Па кој е Осман Ајдин…

Осман Ајдин, роден 1986 година во Измит, има 37 години. Своето додипломско образование го завршил во Истанбулската Концептна стручна школа, Катедрата за меѓународна логистика. Потоа извесен период работел како професионален фудбалер. Сепак, поради повредата мораше да ја заврши фудбалската кариера.

Подоцна се сврте кон манекенството и глумата. Се појави во натпревари како што се Феномен и Future Star.
Првото актерско искуство го имаше со ТВ серијата Турк Мали објавена во 2017 година. Во 2020 година учествуваше во серијата Еманет. Сега ја игра главната улога во ТВ серијата Топрак и Фидан, која се емитува на ТВ Стар.
Осман Ајдин веќе 6 години живее со својата љубовница, манекенката Чагда Четин.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *